בטיחות מזון ומים - בדיקת מזהמים במזון ושתיה
בעידן שבו הצרכנים מודעים יותר ויותר לאיכות ולבטיחות המוצרים שהם צורכים, חובה ליצרני מזון ומשקאות לתת עדיפות לבדיקות קפדניות לאיתור מזהמים.
חומרים מזהמים שעלולים לזהם מוצרי מזון יכולים לנוע מנוכחות של שאריות חומרי הדברה ועד לכתמים מקריים אשר מגיעים מחומרי אריזה (אנליזות מזון).
מזהמים במזון ובמים, החל ממתכות כבדות ועד מיקוטוקסינים וצבעים לא חוקיים, מהווים סיכונים בריאותיים חמורים אם לא מזוהים ומסלקים אותם.
מעבדותינו נותנות מענה לבצוע אנליזות של מזהמים, ביניהם: שאריות מתכות כבדות, שאריות חומרי הדברה, מיקוטוקסינים כגון אפלטוקסינים, אוכרטוקסינים, זאראלנון ודאוקסיניבלנול, פטולין, פומוניזין,T-2/H2 , דיאוקסינים DIOXINS and PCBs , PAHs אנטיביוטיקות מלמין ועוד.
לפי הדרישות הרגולטוריות והבדיקות הספציפיות שננקטו כדי להבטיח את בטיחות אספקת המזון והמים שלנו.
בדיקות מזהמים
כדי להבטיח את בטיחות המזון והמים, גופים רגולטוריים קבעו תקנים מחמירים, המחייבים בדיקות עבור מגוון מזהמים.
בין המזהמים השונים שנבדקו הם:
מתכות כבדות/רעילות:
אלומיניום
ארסן
קדמיום
עופרת
כספית
עופרת
מעבדות מזון מבצעות בדיקות מקיפות לזיהוי וכימות של מתכות ומינרלים , תוך הבטחת עמידה בספים רגולטוריים.
בדיקות נופסות שמבוצעות במעבדות שלנו:
בנזו(א)פירן
מלמין
גליקואלקלואידים של תפוחי אדמה
חומרים אלו, הידועים בסיכונים הבריאותיים הפוטנציאליים שלהם, נבדקים בבדיקות מיוחדות כדי לקבוע את נוכחותם וריכוזם במזון ובמים.
צבעי מאכל לא חוקיים:
Orange II
Sudan I to IV
Para red
תקנות מחמירות מסדירות את השימוש בתוספי צבע במזון.
מעבדות משתמשות בבדיקות ספציפיות כדי לזהות את הצבעים הלא חוקיים הללו, ומונעות את נוכחותם במוצרים הסופיים.
מיקוטוקסינים:
אפלטוקסינים
Deoxynivalenol
אוגרטוקסינים
פאטולין
זארלנון
פומוניסין
T-2, HT-2 טוקסין
זיהום פטרייתי יכול להוביל לייצור של מיקוטוקסינים, שהם רעילים מאוד.
נעשות בדיקות מיוחדות כדי לזהות את המיקוטוקסינים ומבטיחות שהמזון והמים יישארו נקיים מחומרים מזיקים אלו.
בדיקות מדוקדקת של מזון ומים עבור בדיקת מזהמים הן צעד קריטי בהבטחת בריאות ובטיחות הציבור.
תוך הקפדה על סטנדרטים רגולטוריים ושימוש בשיטות בדיקה מתקדמות, מעבדות המזון שלנו ממלאות תפקיד מרכזי במניעת נוכחותם של חומרים מזיקים במוצרים המתכלים היומיומיים שלנו.
ככל שהצרכנים ממשיכים לתת עדיפות לשקיפות ובטיחות, המחויבות לבדיקות קפדניות נשארת חשיבות עליונה בשמירה על אמון ושמירה של שלמות תעשיית המזון והמשקאות.