בדיקת אלרגנים במזון - אלרגנים
אלרגנים למזון יכולים להיות מוגדרים כרכיבי מזון או מרכיבים שאינם מזיקים בדרך כלל, אשר גורמים לתגובה אלרגית באדם בעל רגישות. אלרגיות למזון משפיעות על כ-1-2% מהמבוגרים ו- 5-8% מהילדים.
תסמינים בדרגות חומרה שונות כוללים מגרדות או נפיחות, פה, לשון וגרון; תגובות עור; צפצופים או קוצר נשימה; שלשול, תחושת בחילה, הקאות ונפיחות; שיעול; נזלת ועיניים כואבות, אדומות ומגרדות.
בדיקת לנוכחות אלרגנים כחלק מתהליך בקרת איכות יעיל, מאפשרת ליצרנים להתגונן מפני נוכחות אלרגנים לא מוכרזים למוצרים סופיים, ובכך לאפשר להם לעמוד בדרישות הסימון העדכניות.
ב – KTE food אנו מציעים מגוון בדיקות כדי לספק את השירות הטוב ביותר ללקוחותינו (מעבדות מזון).
בדיקת אלרגנים במזון מבוצעת בטכניקות רבות ביניהן ELISA ו PCR.
המעבדה מבצעות אנליזות למגוון רחב של אלרגנים כגון: גלוטן קזאין אגוזים בוטנים חרדל היסטמין שאריות חלב סויה סולפיט ועוד.
בדיקות לנוכחות אלרגנים
- אלרגן בוטנים
- אלרגן ביצים
- אלרגן אגוזים
- אלרגן שומשום
- אלרגן גלוטן
- אלרגן אלרגן חלב
- אלרגן סויה
- אלרגן דגים
- אלרגן קשיו
- אלרגן שקדים
- ועוד…