בדיקות לסימון תזונתי מלא
סימון תזונתי ממלא תפקיד מכריע במתן מידע חיוני לצרכנים על תכולת מוצרי המזון. כדי להבטיח דיוק ושקיפות, נערכות בדיקות קפדניות למדידת רכיבים שונים הסימון התזונתי הוא הסימון של הערך הקלורי של המזון שכולל את תכולת החלבונים, הפחמימות, השומנים , הסוכרים, הסיבים התזונתיים והנתרן שבו, בהתאם לדרישות תקנות הציבור.
התווית התזונתית הפכה למצפן עבור צרכנים מודעים לבריאות, ומדריכה אותם במבוך בחירת המזון.
אנו מספקים מגוון רחב של בדיקות עבור סימון תזונתי מלא תוך פירוט החשיבות של כל רכיב לצורך פיתוח ויצירת תווית סימון תזונתי.
המעבדות מספקות בדיקות מזון לסימון תזונתי על מנת לעמוד בדרישות הרגולציה כולל: ישראל, FDA , ה EU האיחוד האירופי BP בריטניה, אוסטרליה וניו זילנד ואסיה (יפן, סין, סינגפור, הונג קונג, מלזיה וטייוואן)
מרכיבי בדיקות סימון תזונתי
כשזה מגיע ליצירת תוויות תזונתיות, הדיוק הוא מעל הכל. כדי להשיג זאת, מופעל סוללת בדיקות, שכל אחת מהן נועדה לחשוף פרטים ספציפיים על הרכב המוצר (מעבדות מזון).
בדיקות אלו לא רק תורמות לתיוג מדויק אלא גם קובעות סף למרכיבים חיוניים כמו ויטמינים, מינרלים ורכיבים חיוניים אחרים.
בדיקות לסימון תזונתי
- Ash
- Moisture
- Carbohydrates (by difference)
- Starch
- Dietary Fibre (AOAC or Englyst)
- Total Fat
- Saturated Fat
- Trans Fat
- Calcium
- Sodium
- Iron
- Cholesterol
- Total and Individual Sugars
- Protein
- Vitamin A
- Vitamin B1
- Vitamin B2
- Vitamin C
- Fatty acid profile
- Energy
- Calories
- Calories from Fat
- חלבון
- שומן
- שומן רווי
- כולל טרנס
- כולסטרול
- סוכרים ב-HPLC
- סיבים תזונתיים
- אינולין
- פרופיל חומצות
- חומצות שומן אומגה 3 ו 6
- פוליאולים
- אלכוהול
- ערך פחמימות וערך קלורי
הדיוק של הסימון התזונתי תלוי בבדיקות מקיפות המכסות מספר עצום של רכיבים.
בדיקות אלו לא רק מבטיחות שקיפות לצרכנים אלא גם מסייעות בהערכת האיכות התזונתית של מוצרי מזון.
על ידי הבנת המשמעות של כל רכיב והשיטות המשמשות לבדיקה, הן הצרכנים והן היצרנים יכולים לעשות בחירות מושכלות ולתרום לתעשיית מזון בריאה יותר.